Loughlin

Loughlin is geboren op 14 augustus 2012. Hij is een border collie, het ras waar ik toch wel mijn hart aan verloren heb. Loughlin is zwart wit, in het nestje van hem waren geen tricolors.

 

Loughlin is de zoon van onze eigen reu Faolin en we zijn er supertrots op. We zijn blij om een stukje van Faolin terug te vinden in zijn zoon. Ook zijn moeder was een super hond, ze was vrolijk, speels en was altijd bereid om van alles te doen voor haar balletje.

 

Loughlin heeft een will to please op zijn eigen manier. Hij is altijd paraat om eens goed te hollen en om een klein spookje te zijn.

Hij kan ook afwachtend zijn naar andere honden toe waardoor hij conflicten vermijd. Als een hond te dichtbij komt en hij wilt dit niet zal hij altijd eerst een grom geven.

 

We spelen in PG 2. Ook al is er nog een licht driftprobleem, we hebben het bewezen dat we het aankunnen. We hebben een weg afgelegd met veel geduld en bewezen dat dit ook werkt. Hij werkt goed in de gehoorzaamheid en kan hierin ook meedraaien.

 

Loughlin is een border met een rustig karakter. Hij doet veel zaken op zijn eigen rustige manier maar hierin maken wij geen probleem van.

 

 

Betekenis naam: diender

 

Met Loughlin zal niet gefokt worden. Reden is dat zijn vader Faolin IBD had en er een graad van erfelijkheid kan zijn.

 

Loughlin heeft wel zijn fokattest behaald op de 41ste Schaal der Kempen door de KKK met een Zeer Goed

 

HD: B1

DNA CEA: VRIJ door ouders

TNS: VRIJ door ouders

CL: VRIJ door ouders